Lúdbőr és örömkönnyek -A 100 tagú cigányzenekar koncertje  az Arénában

2018.02.26

Van, amit nem lehet tanítani és tanulni. A hangszerek megszólaltatására bárki képes lehet. Azonban hogy lúdbőrözzenek vagy a lelkükig ható élménytől könnyezzenek azok, akik meghallják ezeket a hangokat - ezt csak néhány kiváltságos művész, a született őstehetségek képesek elérni. Ilyen virtuóz muzsikusokból áll a 100 tagú cigányzenekar, akiknek február 25-i, Arénabeli koncertjén egy emberként lúdbőrözött és könnyezett a jelenlévő közönség.

A koncerten - melyet a hungarikumként is elismert zenekar a közelmúltban elhunyt Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár emlékének szentelt - összesen 120 virtuóz zenész muzsikált együtt. Számos vendégművész is jelen volt ezen az estén, sokan közülük külföldről érkeztek haza a közös muzsikálás kedvéért. Ökrös Oszkár emlékére nyolc cimbalom hangja is felcsendült egyszerre, amire korábban még nem volt példa.

A virtuózok előadásában hallhattunk Kodály, Liszt, Berlioz dallamokat, felcsendült többek között Erkel Ferenc Palotása és Vittorio Monti Csárdása is.

A koncertről készült felvételeket az alábbi galériában gyűjtöttük össze: