Budapestre érkezik José Carreras

2018.06.26

José Carreras Nagyszabású gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában 2018. december 19. 19:30

1990-ben három hihetetlenül tehetséges tenor, José Carreras, Plácido Domingó és Luciano Pavarotti újragondolta és megreformálta a komolyzenei koncert fogalmát. Az öltet gazda José Carreras volt, a Három Tenor pedig legendává vált.

A katalán csodatenor tavaly elbúcsúzott a földrészeken átívelő turnéktól, de örömünkre a színpadtól nem. José Carreras - aki többször fellépett már Budapesten - idén decemberben exclusive gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak.

Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni, az egész élete a zene. Ő "a halk hangok sztárja", minden idők egyik legnagyobb Don Joséja, és nem utolsó sorban a Három Tenor egyike. Szerepein, koncertjein keresztül sikert sikerre halmoz, csordultig telnek meg termek, majd álló vastapstól hangosak a nézőterek.

Annak ellenére, hogy imád különböző zenei stílusok között kirándulni igazi nagy szereleme az opera. Zenei fúziók tanúi lehetünk decemberben is, ahol magyar világsztárok csatlakoznak a produkcióhoz. Polina Pasztircsák szopránénekesnő, világszerte óriási népszerűségnek örvend, csodálatos hangjával színesíti azt előadást. Énekesi teljesítményét először 2004-ben, az Országos Simándy József Énekversenyen első- és különdíjjal értékelték. 2009-ben már nemzetközi elismerést kapott a 64. Genfi Énekversenyen, ahol az első díj mellett elnyerte a közönségdíjat, a "Cercle du Grand Théâtre de Genève" különdíját.

A zenei kíséretről egy szimfonikus zenekar gondoskodik, János Ács vezénylésével, akit a Három Tenor karnagyaként is ismerhet a közönség. Idén tehát különösen emelkedett hangulatban készülődhetünk a karácsonyi ünnepekre.

Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/jose-carreras-koncert-budapest-papp-laszlo-sportarena-487761/event.html