A 'Lost Souls' turné keretén belül Budapestre látogat Loreena McKennitt

2018.06.26

A 'Lost Souls' turné keretén belül 2019. március 29-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénaban lép fel Loreena McKennitt. A többszörös díjnyertes kanadai énekesnő-dalszerző európai turnéja során nyolc országban 24 koncertet ad majd. A turné helyszínei: Nagy-Britannia, Hollandia, Németország, Svájc, Lengyelország, Magyarország, Belgium és Franciaország. Angliában a híres londoni Royal Albert Hall-ban is fellép.

Az énekesre jellemző, szívből jövő kelta, pop és világzenei elemeket ötvöző muzsikából árad a béke, a nyugalom, a lelki csend. A koncertjei emlékutazások, melyek pompás mesebeli tájakra kalauzolják a közönséget. A művésznő az egész világ zenei kincséből meríti ihletét. Országokat barangol be, irodalmi művekbe mélyül el, különböző kultúrákba ássa bele magát, tradicionális és klasszikus gyökerekből táplálkozik. Egyszerűen tökéleteset alkot, és ennek az egyszerű tökéletességnek lehetünk tanúi a koncert vendégeiként.

A turné koncertjein Loreena McKennitt-et zenésztársai, Brian Hughes gitáron, arab lanton (údon), és kelta buzukin, Caroline Lavelle csellón, Hugh Marsh hegedűn, Dudley Philips nagybőgőn és Robert Brian ütős hangszereken kísérik majd.

"Egy új album megalkotása csak akkor válik teljessé, amikor azt élőben megosztjuk a közönséggel. Ez olyan, mint amikor leülünk együtt vacsorázni a barátainkkal, ahol a közös együttlét sokkal fontosabb lesz, mint a személyes, egyéni érzések"- vallja Loreena McKennitt. "Azt reméljük, hogy a következő nyáron visszatérünk Európába és a Földközi-tengeri térségbe, hogy ott folytassuk a turnénkat.

A budapesti koncert szervezője a Danubius Music Produkciós Iroda. A nagyközönség számára a jegyértékesítés június 29-én, pénteken 10:00 órakor indul online a www.eventim.hu oldalon, valamint Ticket express jegyirodáiban.