David Duchovny hamarosan Budapesten ad koncertet!

2018.09.12

2019. február 11-én 20 órától a MoM Sportban, a Danubius Music szervezésében!

Amikor David Duchovny nevét meghalljuk mindenkinek a kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, az X-akták, Fox Mulder ügynöke, a Kaliforgia Hank Moodyja és számos sorozat, sikerfilm főszereplője jut eszünkbe.

Ezúttal nem a filmvásznon, és nem is a képernyők előtt élvezhetjük játékát, hanem tanúi lehetünk muzikalitásának is. Az alternatív rock együttes énekeseként szinte fénysebességgel robbant be a zenei életbe, és hamar elnyerte a kritikusok, közönség elismerését és rajongását.

Koncertjei során hatalmas sikereket arat és örömünkre nyilvánosságra hozták a 2019-es koncertturné állomásait, melynek keretében most először Budapesten lép fel a Hollywoody-i sztár és bandája. A legendás sármőrrel 2019. február 11-én találkozhatunk a MoM Sportban a Danubius Music szervezésében. A nagyközönség számára a jegyértékesítés pénteken szeptember 14-én 9 órakor indul online, a www.eventim.hu oldalon, valamint a TEX jegyirodáiban.

Néhány érdekesség David Duchovnyról:

New York-ban született és nevelkedett. A Princeton egyetemre járt, majd a Yale-en szerezte meg mesterdiplomáját angol irodalomból. Már jó úton haladt, hogy megszerezze a PhD fokozatát, amikor elkapta a színészet iránti lázas lelkesedés. Hamarosan az egyik legelismertebb, leghíresebb Hollywood-i színésszé nőtte ki magát. A Fox Televízió szörnyének sztárja sikert aratott az X-AKTÁK-ban, "Kiváló színésznek" járó Emmy-díjra jelölték "Sorozatok" kategóriában, majd 1997 januárjában megnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe díjat "Filmsorozatok" kategóriában. Január 3-án visszatér legendás szerepébe az X-Aktákban: ismét Fox Muldert alakítja majd.

Filmrendezői feladatot is vállalt: megírta, megrendezte és a főszerepét is eljátszotta három X-Akták epizódnak. Rendezői tehetségét a Fox listavezető sorozatában a Csontokban, valamint a Kaliforgia hat epizódjában is megcsillogtathatta. 2005-ben debütált első játékfilmjének, az Így nőttem felnek a rendezésével, melynek forgatókönyvét is ő írta, és amelyben szereplőként is megjelenik. A film, melynek főszerepeit Robin Williams és Anton Yelchin játszotta, élénken jeleníti meg a fiatalság lelkületét, annak minden örömével és szomorúságával. 

A Farrar Straus and Giroux 2015 februárban adta ki Szent Tehén című első regényét, mely sokáig a New York Times Best Seller listáját vezette. Ezt követte a második regénye, "Bucky F...... Dent", mely szintén a New York Times Best Seller listáját vezette és 2016-ban került kiadásra. Harmadik könyve, Miss Subways címmel 2018 májusában jelent meg.

2015-ben fejezte be első stúdiólemezét, melynek a címe "Hell or Highwater". Második albumát, "Every Third Thought" címmel most februárban adta ki. 2019-re tervez egy újabb európai turnét, jelenleg a stúdiójában dolgozik együttesével a harmadik lemezén.