Fairplay - Sportóriások legendája (galéria és ajánló)

2018.03.15

Inspirál és kitartásra ösztönöz a Coincidance Táncszínház Fairplay-Sportóriások legandája című előadása. A táncjáték főhőse egy fiatal sportoló, akinek életútját gyermekkorától egészen az olimpiai bajnoki cím elnyeréséig követhetjük nyomon.

A sikerig vezető út küzdelmekkel, akadályokkal, gyakran lemondásokkal és csalódásokkal van kikövezve. A főhős azonban megtanít minket, nézőket arra, hogy kellő lelkierővel minden csalódás és kudarc után talpra lehet állni, és érdemes még lemondások árán is kitartani az álmunk mellett. Erre nevel maga a sport is. És még valamire: a tiszta, becsületes küzdelemre és a megbocsátásra. Hősünk annak ellenére segít sérülést szenvedett vetélytársán - aki egyébként a szerelmét is elcsábította tőle - hogy ezzel saját győzelmét kockáztatja.

A kiváló táncosokat felvonultató, rendkívül kifejező koreográfiák az ír sztepptáncot ötvözik a kortárs modern tánc jellegzetes elemeivel. Az érzelmeket nemcsak mozdulataik, de arckifejezések segítségével is kitűnően közvetítő táncművészek produkcióját látványos, emlékezetes sportpillanatokat felidéző vetítés teszi teljessé.

Szereplők és alkotók:

Felix (atléta fiú - Csibi László

Pekko (Felix vetélytársa) - Ungi Krisztián

Aryana (Felix szerelme) - Albert Réka

Ned (Felix apja) - Potornai Norbert

Gyermek Felix - Dunne Zora

Lylia (Felix anyja) - Székács Zsófia

Nilla (Felix nővére) - Kodak Adrienn

Sorel (atléta edző) - Péter-Szabó Richárd

Selma (RG edzőnő) - Bencze Judit

Továbbá a Coincidance Táncszínház művészei:

Dervalics Dóra, Dorcsák Tünde, Gódor Bianka, Hajdú Péter, Joó Gyöngyvér, Nové Valéria, Scheirich Gerda, Szeitl Dorothy, Szilágyi Violetta, Szombati Tamás, Viderman Laura

Jelmez: Székács Zsófia 

 Látvány: Potornai Norbert '

Fény: Hencz József '

Vezető balettmester: Castillo Dolores 

RENDEZŐ - KOREOGRÁFUS: Gyulai Júlia

Íme, néhány pillanatkép az előadásból, melyet legközelebb - ebben az évadban utoljára - április 25-én láthat a közönség a MOM Kulturális Központban.

Fotók: Szilágyi Ferenc (SzFeri)