Magyarországra érkezik a világ legjobb ABBA Emlékkoncertje

2018.06.26


THE SHOW: A TRIBUTE TO ABBA

Győr Audi Aréna: 2019. március 25. 20:00h

Papp László Budapest Sportaréna: 2019. március 26. 20:00h

Közel 700 koncerttel, 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel a 'THE SHOW' az ABBA zenéjének újabb sikert hozott. Március 25-én Győrben, majd egy nappal később, március 26-án Budapesten lépnek fel.

Az ABBA legendája 1974-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon kezdődött, és azóta is a popzene történelmének egyik legtöbb lemezeladással rendelkező együttese. A győztes Waterloo című sláger volt számukra a nagy áttörés, melyet számos világslágerlistát vezető dal követett. Nem titok, hogy az ABBA már évtizedek óta nem turnézik, így a fáklyát "THE SHOW - a tribute to ABBA" című show viszi tovább, mely a világ legjobb ABBA emlékkoncertje a Hivatalos Nemzetközi ABBA Rajongói Klub (Official International ABBA Fan Club) szerint. 'A SHOW'-t 2001-ben hozták létre, azóta eközel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel az ABBA zenéjének újabb sikert hozott . 

"Az ABBA tökéletes másának megalkotásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy svéd énekeseket használjunk. Nekik van egy olyan jellegzetes kiejtésük, amit más nem tud leutánozni. Így nem kellett semmilyen kompromisszumot kötnünk, amikor újra alkottuk az igazi ABBA hangzást" - nyilatkozta Kenneth Svoldgaard producer.

Ami a többi ilyen emlékkoncerttől megkülönbözteti a 'THE SHOW'-t abban rejlik, hogy a két női énekest sikerült úgy újjáteremteni nemcsak kinézetben, de hangzásban is, hogy szinte megtévesztésig hasonlítanak Agnetha-ra és Anne Frid-re és még a legkritikusabb rajongók is elismerően nyilatkoznak róluk. A két énekesnőt azután válogatták be a zenekarba, miután megnyerték a nagy svéd tehetségkutató show-t, mint ABBA lányok. Most pedig a 'THE SHOW'-ban mutatják be tehetségüket az egész világ előtt.

A 'THE SHOW' zenéjét a svéd Waterloo nevű együttes játssza, melyet a Londoni Nemzeti Filharmonikus Zenekar kísér a háttérben, Matthew Freeman zenei igazgató vezényletével. Olyan nagy sztárokat kísértek koncertjeiken, mint Elvis Costello, Robbie Williams és Sir Cliff Richard.

Hogy még jobban elérjék az eredeti hatást a 'THE SHOW'-val, eredeti ABBA zenész is feltűnik a show-ban vendégelőadóként. Ez az, ami olyan különlegessé teszi ezt az ABBA emlékkoncertet.

Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/the-show-a-tribute-to-abba-budapest-papp-laszlo-sportarena-495671/event.html