Tiszta szívvel - Én, József Attila est a Duna Palotában

2018.05.27

A Madách Színház évente csak egyetlen hónapban, februárban tűzi műsorára az Én, József Attila című musicalt, így az előadás nyújtotta élmény megismétlésére rendszerint egy évet kell várnia a lelkes közönségnek. A Bánffy György Kulturális Szalon szervezésében azonban idén májusban egy varázslatosan szép környezetben, a Duna Palota Széchenyi termében is felcsendültek a darabból ismerős dallamok Posta Victor előadásában.

A Tiszta szívvel című est nézői ízelítőt kaphattak Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston sodró lendületű, magával ragadó musicaljéből. Az egyik legzseniálisabb magyar költő alakját ezúttal Posta Victor keltette életre, akinek erővel és érzelmekkel teli előadásában a Madách Színházban is minden alkalommal hitelesen jelenik meg József Attila összetett, szenvedéllyel, kétségekkel, bizonytalanságokkal teli, gyermekkori fájdalmait örökké magával cipelő, érzékeny, önmarcangoló személyisége.

József Attila versének címéhez híven tiszta szívvel, odaadó szenvedéllyel, lobogó tűzzel élt, szeretett és alkotott, miközben időről időre a démonjaival is meg kellett küzdenie. Talán éppen a mindent felemésztő szenvedély, ami miatt olyan fiatalon távozott ebből a világból, tette őt halhatatlanná. Hiszen előbb-utóbb mind távozunk innen, a kérdés, hogy nyomot hagyunk-e magunk után. Megszülettünk - hát meg is halunk. De egyáltalán nem mindegy, hogy közben valóban ÉLÜNK-E.

Az Én, József Attila című produkció egy nagyszerű, magyar szerzőktől ajándékba kapott élmény, amit nemcsak megnézni, de időről- időre újranézni is érdemes. Mi már háromszor láttuk.