A legenda újraéledt:          Rebecca, a Manderley-ház asszonya visszatért a Budapesti Operettszínház színpadára

2017.12.19

Gazdagság, fényűző pompa, bálok, ezüst étkezőkészlet, meleg kandallóval csábító, hatalmas könyvtár, lenyűgöző kert: első pillantásra ez Manderley. A nagysikerű regényből készült musical főszereplőjének, a mindvégig névtelenségbe burkolózó "ÉN"-nek köszönhetően azonban egyre jobban bepillanthatunk Manderley árnyékos oldalába is. A ház korábbi úrnőjének, Rebeccának szelleme minden pillanatban érezteti jelenlétét az újdonsült fiatalasszonnyal.

A rettegés egyre jobban hatalmába kerít mindenkit. Az elbeszélő "ÉN" retteg a hajdani úrnő emlékét őrült rajongással őrző házvezetőnőtől, Mrs. Danverstől, de fél attól is, hogy elveszíti ezt a csodálatos helyet, és nem utolsó sorban a szeretett férfit. Maxim de Winter, a Manderley-ház ura retteg attól, hogy kiderül múltjának sötét titka: a gyilkosság, amely véget vetett első felesége, a démoni gonoszságú Rebecca uralmának. Fél a botránytól, és fél Manderley, illetve a békét hozó, angyali fiatal lány, második felesége elvesztésétől. Megvédhet-e az őszinte szerelem a múlt sötét kísérteteitől? Megszabadulhatunk-e a múltunk lapjain lévő sötét emlékektől? Többek között ezeket a kérdéseket veti fel a fordulatokban bővelkedő történet, melyet a romantika és a krimi magával ragadó találkozása tesz hihetetlenül izgalmassá.

A regény cselekményét a lehetőségekhez képest hűen követő történet a Budapesti Operettszínház színpadán Lévay Szilveszter sodróerejű, magával ragadó, egyszerre hátborzongató és érzékeny zenéjének és Michael Kunze csodaszép dalszövegeinek köszönhetően válik igazán teljessé. A darab rendezője Béres Attila, zenei vezetője Makláry László. A koreográfia Tihanyi Ákos, a jelmezek Velich Rita, a díszletek pedig Horesnyi Balázs munkájának eredménye. A decembertől újra műsorra tűzött, korábban már legendás sikereket elért előadás főbb szerepeiben Vágó Zsuzsit, Dancs Annamarit, Szabó P. Szilvesztert, Homonnay Zsoltot, Janza Katát, Polyák Lillát, Mészáros Árpád Zsoltot, Bálint Ádámot, Szulák Andreát, Peller Annát, Földes Tamást és Pálfalvy Attilát láthatja a közönség.