Szubjektív

"Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében"- írja Shakespeare az Ahogy tetszik című művében. És valóban: hány és hány szerep vár ránk itt a Földön!


Szerepet játszunk, hogy elérjük a célunkat. Ismét álarcot öltünk, hogy ne bántsunk meg másokat. Olykor észre sem vesszük, mégis más bőrébe bújunk, mert félünk vállalni valódi énünket. Pantomimesek módjára, vastag festékkel takarjuk arcunkat, hogy senki ne vegye észre érzéseinket, gondolatainkat.

Ezen az oldalon most arra szeretnék biztatni mindenkit, hogy egy kicsit bújjon elő a maszkja mögül, és bátran ossza meg velünk érzéseit, gondolatait, saját véleményét egy-egy előadás kapcsán, amit szerencséje - vagy éppen balszerencséje - volt látni.

Várom az e-maileket, kedves Kulissza olvasók! Osszátok meg velünk tapasztalataitokat - legyenek azok örömökkel vagy csalódásokkal teliek!  

A legendás filmből jól ismert, mára szállóigévé vált, rekeszizmot megdolgoztató csattanók mellett számtalan örökzöld slágerrel várja a nézőket a Turay Ida Színház legújabb, Hippolyt, a lakáj című előadása, melyet december 15-én, Mikó István rendezésében mutattak be a Kálvária téri teátrumban.

Igazi sztárparádéval várta a közönséget november 29-én este a Szeretünk, csángók címet viselő gálaműsor a Duna Palota színháztermében. Az Egyházaskozári Csángó Központ és Szeretetszolgálat Alapítvány javára rendezett gálaműsoron többek között Császár Angéla, Hűvösvölgyi Ildikó, Kisfaludy Zsófia, Sáráf Mónika, Posta Victor, Szakcsi-Lakatos Béla,...

Csodás hangú énekesek és mindenkit jókedvre derítő, egyszerre vérpezsdítő és lélekemelő zene: ez a Gospel, melynek egyik legkiválóbb képviselője a világhírű Harlem Gospel Kórus. December másodikán, az első adventi vasárnap estéjén remek hangulatú koncertet adtak a Mom Sportban. Mi is ott voltunk, és hoztunk nektek néhány fotót ízelítőül!

Készítettünk néhány képet a Budapesti Operettszínház legújabb, Maya című előadásáról. Ne hagyjátok ki, fantasztikusan látványos előadás, remek zenékkel, jó színészekkel! Második szereposztás főbb szerepeiben: Bordás Barbara, Gömöri András Máté, Gubik Petra, Kocsis Dénes, Auksz Éva, Földes Tamás, MÁZS

Készítettünk néhány képet a Budapesti Operettszínház legújabb, Maya című előadásáról. Ne hagyjátok ki, fantasztikusan látványos előadás, remek zenékkel, jó színészekkel! Első szereposztás főbb szerepeiben: Dolhai Attila, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Laki Péter, Dancs Annamari, Laklóth Aladár, Brasch Bence, Földes Tamás és MÁZS

A sírig, sőt azon is túl tartó szerelem és szeretet mindent elsöprő, nemcsak saját korlátainkat, de a társadalmi akadályokat is legyőző erejéről mesél a Turay Ida Színház legújabb, december elsején bemutatott előadása, a Love Story. A Bozsó Péter által színpadra állított előadás az 1970-ben bemutatott filmből megismert történetet tárja a nézők elé...

A napfénytől ragyogó olasz tengerpartra repíti a nézőket a Turay Ida Színház legújabb, könnyed kikapcsolódást nyújtó előadása. Georgo Faloni Ártatlan vagyok! című komédiáját november 10-én mutatták be a Kálvária téren található teátrumban.

A Turay Ida Színház legújabb előadása a színházi élmény mellett egy izgalmas, rendhagyó történelemórával is megajándékozza a nézőket. Topolcsányi Laura Zita című műve a Magyar királynék című sorozat részeként egyszerre hat a lélekre és az elmére.

Idén 35 éves a legendás István, a király című rockopera. A kőszínházi bemutatót megelőző fotóspróbán mi is részt vehettünk, köszönet érte a Budapesti Operettszínháznak! Hoztunk néhány képet kedvcsinálóként a Székely Kriszta rendezésében színpadra állított, egyszerre modern és hagyománykövető előadáshoz.

Az ausztrál származású zongoraművész - akinek élete a Shine! (Ragyogj!) című film alkotóit is megihlette - augusztus 15-én este nemcsak zsenialitásával, de a személyiségéből áradó szeretettel is magával ragadta, elvarázsolta az Aréna közönségét. Chopin és Liszt művei után Rahmanyinov 3. zongoraversenye is elhangzott a koncerten, az Art Anzix...

Idén június 9-én már hatodik alkalommal rendezték meg a Kórusok Éjszakáját a józsefvárosi Palotanegyedben. A Kulisszákkal mi is elmerültünk a több ezer fős forgatagban, és hoztunk néhány képet képet ízelítőül a pezsgő hangulatú éjszakáról, amikor több mint ötven kórus hangja csendült fel a Mikszáth téren és környékén található belső udvarokban,...