Költészet és zene varázslatos találkozása

2023.06.02

A Benczúr Ház Díszterme adott otthont május 30-án, kedden a Bánffy György Kulturális Szalon szervezésében megrendezett Szerelem, szerelem című dal és zongora estnek. A zene és a költészet ereje páratlan harmóniában olvadva egybe lélekig ható, felemelő élményt nyújtott a közönség számára.

A program első műsorszámaként Franz Schumann: Dichterliebe, azaz A Költő szerelme című művét hallhatta a közönség, Hegedűs Katalin zongoraművész és Erdős Róbert operaénekes előadásában, majd Franz Schubert: Nagy A-dúr Rondo négykezese csendült fel Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, illetve Hegedűs Katalin zongoraművész közreműködésével.

Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin Fotó: Atempo.sk
Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin Fotó: Atempo.sk

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt is tisztelgett a műsor második fele, amelyben Hegedűs Katalin zongoraművész és Erdős Róbert operaénekes tolmácsolásában a költő megzenésített versei hangzottak el. A Szeretlek kedvesem című vers Farkas Ferenc zenéjével, a Boldog éjjel című költemény Kadosa Pál dallamaival, A szerelem, a szerelem című vers Mosonyi Mihály zenéjével, a Reszket a bokor című költemény pedig Sugár Rezső dallamaival kiteljesedve szólalt meg a káprázatosan elegáns terem falai között.

Erdős Róbert Fotó: operavilag.net
Erdős Róbert Fotó: operavilag.net

Az est záróakkordjaként Petőfi Sándor A négyökrös szekér című művét szavalta el Erdős Róbert operaénekes, majd a közönség kérésére Hegedűs Endre egy Chopin-keringő előadásával is megajándékozta a jelenlévőket.