Hippolyt, a lakáj a Turay Ida Színházban - galériával

2018.12.18

A legendás filmből jól ismert, mára szállóigévé vált, rekeszizmot megdolgoztató csattanók mellett számtalan örökzöld slágerrel várja a nézőket a Turay Ida Színház legújabb, Hippolyt, a lakáj című előadása, melyet december 15-én, Mikó István rendezésében mutattak be a Kálvária téri teátrumban.

Az újgazdag Schneider család és a pedáns, úri családok szolgálatához szokott komornyik találkozásának története számtalan komikus helyzettel dolgoztatja meg a nézők rekeszizmát. Azonban - mint ahogy az egy jó operettől elvárható - a mulatságos jelenetek mellett szép számmal adódnak bonyodalmak is. Fellángol egy szenvedélyes szerelem, az újonnan dúsgazdaggá vált Schneider család lánya, Terka és az inkognitóban lévő grófi származású mérnök, Nagy András azonban a szülők ellenállása miatt számtalan akadályt le kell győzzenek, mire végül egymáséi lehetnek.

A bonyodalmakért és a felfordulásért felelőssé tett komornyik, Hippolyt végül távozni készül a számára elfogadhatatlan erkölcsű Schneider villából, felmondási idejét azonban kénytelen letölteni, így azt is el kell viselnie, hogy a házigazda, Schneider Mátyás onnantól kezdve "a hagymát is hagymával eszi". 

Az előadás főbb szerepeiben többek között Mikó Istvánt, Frech Zoltánt, Hűvösvölgyi Ildikót, Szilvási Juditot, Pásztor Mátét, Benkő Pétert és Lovas Emíliát láthatja a közönség.