Honthy-díjátadó a Budapesti Operettszínházban

2019.06.26

A Honthy-díjjal a Budapesti Operettszínház művészeinek és dolgozóinak évadban nyújtott teljesítményét jutalmazta.

A június 22-én megtartott ünnepélyes díjátadón tartott beszédében Kiss-B. Atilla, az intézmény főigazgatója kiemelte: vezetőtársaival minden igyekezetünkkel, szakmai rátermettségünkkel azon vannak, hogy ez az évad örömet és ünneplési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik a nézőtéren ülnek, akik a színpadon teljesítenek, akik a függönyök mögött, az irodákban és a műhelyekben dolgoznak. "Magam is tanúja voltam jó néhány fényes sikernek az elmúlt időszakban, és nagyon örülök, hogy azon színházak közé sorolhatjuk magunkat, ahol estéről estére telt ház van és töretlen az érdeklődés. Valahányszor beültem vagy benéztem egy-egy előadásra, azt tapasztaltam, milyen nagyszerű hely a Budapesti Operettszínház, és milyen jó, hogy ilyen kiváló társulata és közönsége van"-mondta a főigazgató. 

A 2018/19-es évadban bemutatott előadások, vagyis az Apáca Show, az István, a király, a Semmelweis, a Maya, A kék madár, a Mesemasa és az aranylevél, a Carousel - Liliom, valamint A Pendragon-legenda című produkciókban nyújtott teljesítmények alapján az alábbi eredmény született:

Az évad női főszereplője: Fischl Mónika, a Maya című előadás címszerepében nyújtott alakításáért.


Az évad férfi főszereplője: Kocsis Dénes és Dolhai Attila (megosztott első helyezéssel) az István, a király című előadásban István és Koppány szerepében nyújtott alakításaikért.


Az évad női karakterszereplője: Nádasi Veronika, a Semmelweis és a Carousel című előadásokban nyújtott alakításáért.

Az évad férfi karakterszereplője: Bálint Ádám, a Carousel című előadásban Enoch Snow szerepében nyújtott alakításáért

Az évad alkotója: Túri Erzsébet, a Pendragon-legenda című előadás díszlet- és jelmezterveiért. A társulat szavazása alapján az évad színpadi közreműködője díjat Altasch Gergely énekkari művész kapta, az évad zenekari művésze Morzsa Róbert hegedűművész lett

Az évad nem művész dolgozójának járó Backstage-díjat idén megosztva Virányi Orsolya, a teátrum sajtófőnöke és marketingmenedzsere, valamint Bori Tamás rendező, játékmester kapta.

A Bors magazin online felületén lezajlott szavazás, a nézők döntése alapján a Közönségdíjas: Sándor Péter, a Carousel, az István, a király és A kék madár című előadásokban nyújtott teljesítményéért.

A fiatal művész a díj kapcsán a Kulisszáknak adott interjúában kiemelte, hogy a közönség eliamerése nagyon sokat jelent számára, hiszen - mint a legtöbb művész - ő is közölni szeretne valamit, ez pedig csak akkor lehetséges, ha a közönség érdeklődik iránta és a mondanivalója iránt. A fiatal színművészt jövő évadban is több előadásban láthatjuk a Baudapesti Operettszínház színpadán.

A díjátadóról további képeket az alábbi galériában találhatnak:

Forrás: operett.hu

Fotó: SzFeri, Kulisszák