Összefogás a viharkárosultakért-Jótékonysági gála a Fővárosi Nagycirkuszban

2019.10.31

A Fővárosi Nagycirkusz adott otthont annak az árvíz- és viharkárosultak megsegítésére szervezett jótékonysági gálaestnek, melyen népszerű művészek sora lépett színpadra október 29-én este. A rendezvény a "Magyar családok a viharkárosultakért" című jótékonysági adománygyűjtési akció záróakkordja volt, melynek szervezésben részt vett többek között a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Bánffy Szalon, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülete.

A gálaest fellépői között voltak többek között a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte álom című produkciójának artistái, a Fővárosi Nagycirkusz zenekara, a Magyar Állami Népiegyüttes, a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház művészei, illetve Varga Klári, Sáfár Mónika, Kisfaludy Zsófia, Rusz Milán és Szersén Gyula színművészek. A jelenlévők az est során megcsodálhatták Hampel Katalin ruhakölteményeit is, melyet a hagyományos magyar népviselet ihletett.


Varga Judit igazságügyi miniszter megnyitóbeszédében többek között arra hívta fel a jelenlévők figyelmet, hogy egy egész társadalom, közösség fennmaradása múlhat azon, hogy képesek vagyunk-e összefogni egymással, és megsegíteni a gyengéket. Mint mondta, egy ilyen összefogás bizonyítéka ez a jótékonysági akció, és az azt záró gálaműsor is. 

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik akár szervezőként, akár közreműködőkként, akár adományaikkal meghallották a hívó szót, és segítő kezet nyújtottak a bajbajutottak számára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei viharkárosultak számára további adományokat utalhatnak a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége OTP-nél vezetett, 11704007-20208516 számú számlájára, a közlemény rovatban a "viharkárosultak" szó feltüntetésével.

Íme néhány fotó a változatos gálaműsorról: