Rocknagyi a Turay Ida Színházban

2019.03.11

A Turay Ida Színházban március elején bemutatott előadás a Rocknagyi és az őt megformáló színésznő történetén keresztül az ezernyi pofon és csalódás után is küzdeni, hinni és szeretni képes örök, büszke nőt állítja reflektorfénybe. A Topolcsányi Laura által írt darab Tina Turner életét és pályafutását bemutatva nemcsak a karrierépítés nehézségeit tárja a nézők elé, de bepillantást enged abba is, hogyan születik meg egy színpadi produkció 

"Minél mélyebben nyúlik a mocsár sarába a gyökerével, annál szebb a lótusz virága" - szól Tina Turner ars poeticája. A nagy tehetséggel megáldott énekesnő a férjétől, Ike Turnertől és az élettől kapott testi és lelki pofonok után egyre erősebben és méltóságteljesebben áll talpra. Ahogy a lelke edződik, a hangja is egyre kifejezőbbé és elsöprőbb erejűvé válik.

Többek között ezt a folyamatot tárja elénk a Szurdi Miklós által színpadra állított előadás, melynek címszerepét Fehér Adrienn alakítja. Az énekesnő legismertebb dalait felvonultató előadás további szerepeiben többek között Détár Enikőt, Xantus Barbarát, Valázsik Pétert, Pásztor Mátét és Fehérvári Pétert láthatja a közönség.

Íme egy kis ízelítő az előadásból: