Rozsda Lovag és Fránya Frida mesés története a Kálmán Imre Teátrumban

2021.12.14

Fotók: Art&Lens Photography

A Budapesti Operettszínházban pénteken és szombaton nagy sikerrel, kettős szereposztásban bemutatott Rozsda Lovag és Fránya Fridacímű családi musical - amelyet a szereplők láthatóan legalább annyira élveztek, mint a nézőteret megtöltő gyerekek és gyermeklelkű felnőttek - egy varázslatos, különleges és színpompás mesevilágba repíti a nézőket. A tanulságos és szórakoztató történet, melyet Bozsik Yvette rendezésében láthat a Kálmán Imre Teátrum közönsége, elsősorban a legkisebbeket szólítja meg, de a kedves és mókás, olykor csetlő-botló, de mindig csupa szív szereplők a felnőtteket is magukkal ragadják.

"Legyünk bátrak egymásért!" Akár ez is lehetne a mottója ennek a humorral és változatos műfajú dalokkal fűszerezett mesének, amely nemcsak a gyerekeknek mutatja meg, de minket is emlékeztet rá, hogy nincs szükségünk rendkívüli képességekre ahhoz, hogy hősökké váljunk. Bátorsággal, furfanggal, szeretettel egymást segítve a hétköznapi emberek is csodákat érhetnek el.

A mesékből már ismerős jó és gonosz, de sosem félelmetes karakterek - akiknek az ékszerdobozhoz hasonlítható kis térben minden apró rezdülését jól érzékelhetjük - egészen közel kerülnek a közönséghez. Életre kelnek, olykor-olykor meg is szólítva a nézőtéren ülőket, akik így még inkább részeseivé válhatnak a történetnek.

Fotók: Art&Lens Photography

A mesék világába repítenek a Berzsenyi Krisztina által megálmodott, rajzfilmeket idéző jelmezek is, a Vati Tamás által tervezett, többek között újrahasznosított konzervdobozokat idéző ötletes díszlet pedig környezetünk védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet. Rávilágít, hogy szeretnünk és óvnunk kell régi tárgyainkat, és ahelyett, hogy eldobnánk, meg kell próbálni megjavítani azt, ami elromlik. A szereplők emellett szórakoztatva tanítják meg a gyermekeket az összetartásra, az állatok szeretetére és az udvariasság varázserejére.

A darabban felcsendülő, széles műfaji spektrumot átölelő dallamok, melyek között a stilizált barokk zenétől kezdve a rockon és a popzenén át egészen a rapig számos zenei stílus megtalálható - egytől egyig igényes hangszerelésben szólalnak meg, bemutatva a zene világának sokszínűségét. Mindez együtt igazán felejthetetlen, magával ragadó élménnyé teheti az előadást a legkisebbek számára is, akik később is újra és újra át akarják majd élni a színház varázsát.

Fotók: Art&Lens Photography

A megelevenedő mesebeli szereplőket a Budapesti Operettszínház közkedvelt művészei keltik életre. A címszereplő Rozsda Lovagként Laki Pétert és Dénes Viktort, Fránya Frida, a boszorkány szerepében pedig Nádasi Veronikát és Peller Annát láthatja a közönség. Kokszot, az aranyos és olykor naiv sárkányt Sándor Péter és Erdős Attila formálják meg, míg a bájos és leleményes Szélvész hercegkisasszonyt Pacskó Dorka és Kelemen Fanni keltik életre. A további szerepekben is kiváló és ismerős művészeket - köztük Szolnoki Tibort, Csuha Lajost, György-Rózsa Sándort, Langer Somát, Süle Dalmát és Zábrádi Annamáriát - láthat a nagyérdemű.


Teljes szereposztás, további információk és jegyvásárlási lehetőség az alábbi linken:

https://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=310&evadId=17 

Fotók: Art&Lens Photography